Home

Achtergrond

Duitse hoveniers weten weinig over bollen

Hoveniers in Duitsland zijn niet actief bezig met bloembollen.

Belangrijk struikelblok is het ontbreken van praktische kennis en creatieve ideeën over bloembollen. Daarom gebruiken hoveniers en groenvoorzieners betrekkelijk weinig bloembollen, zo blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT).

Over het algemeen zijn Duitse hoveniers en groenvoorzieners positief over bloembollen. Bloembollen maken de tuin compleet en zijn onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen op veel verschillende manieren zonder problemen gebruikt worden en zijn bovendien geschikt voor elk tuintype.

Toch zijn Duitse hoveniers er niet mee bezig. Bollen maken meestal geen onderdeel uit van het offertegesprek met een klant. Vaak weten de hoveniers niet waar ze de benodigde informatie vandaan moeten halen of waar ze de bloembollen moeten inkopen. Een centrale informatievoorziening - waarbij gebruiksinformatie, beschikbaarheid en ontwerp verenigd zijn - is zeer gewenst.

Behalve praktische informatie hebben de hoveniers ook behoefte aan inspiratie. Veel hoveniers geven aan weinig ontwerpideeën over bloembollen tegen te komen. De behoefte van de hoveniers heeft vooral betrekking op combinatiemogelijkheden van planten en kleurencombinaties. Het liefst willen ze daarbij direct weten waar de bloembollen besteld kunnen worden en wat de verdere gebruikswijze is.

De meest gewenste informatiebron voor zowel hoveniers als landscapers is een catalogus. Beide doelgroepen hebben behoefte aan een naslagwerk dat ze overal mee naar toe kunnen nemen. Idealiter is deze catalogus geïllustreerd met toepassingsmogelijkheden en creatieve voorbeeldontwerpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.