Home

Achtergrond

Dreigingsniveau Nederland naar 'beperkt'

Het niveau van de algemene terroristische dreiging in Nederland gaat van 'substantieel' naar 'beperkt'.

Daartoe is besloten na de nieuwste dreigingsanalyse van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) die is afgerond. Dat blijkt uit een brief van de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) die vandaag aan de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Het dreigingsniveau 'beperkt' is niet het laagste en betekent volgens de bewindslieden zeker niet dat een aanslag geheel is uit te sluiten. Het geeft aan dat de kans op een terroristische aanslag op dit moment relatief gering is.

"Het is niet bekend hoe lang dit niveau gehandhaafd kan worden. Ontwikkelingen kunnen razendsnel gaan en waakzaamheid blijft geboden'', benadrukken de ministers. Ook heeft de verlaging van het niveau volgens hen geen gevolgen voor concrete veiligheidsmaatregelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.