Home

Achtergrond

Donner: kijk ook naar loon oudere werknemers

Om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om ouderen in dienst te nemen, denkt minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dat ook naar het salaris van oudere werknemers moet worden gekeken.

In het tv-programma Buitenhof gaf hij vandaag aan dat die groep over het algemeen duur is voor een werkgever omdat het loon nu heel lang meestijgt naarmate iemand ouder wordt. In Nederland gaat die stijging langer door dan in andere landen, gaf Donner aan. "In landen waar mensen langer doorwerken, groeit de ontwikkeling van het loongebouw op een gegeven moment niet meer door.''

Ook op deze vraag moet volgens Donner de komende tien jaar een antwoord worden gevonden wanneer vanaf 2020 de AOW leeftijd van 65 naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar gaat.

De bewindsman schaarde zich overigens niet achter Tweede Kamerleden die kritiek hadden op het 'politieke' advies van de Raad van State afgelopen week over de verhoging van de AOW-leeftijd. Volgens hem deed de raad, adviesorgaan van de regering, waar ze voor was, namelijk wijzen op verschillende kanten van een afweging. "De Raad van State heeft in deze gedaan wat ze moet doen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.