Home

Achtergrond

Doden en gewonden door noodweer in Marokko

Zware regenval heeft vandaag in Marokko zeker vijf levens geëist en grote gebieden onder water gezet. Dat meldden lokale media.

In de buurt van Agadir stierven drie familieleden. Ze zaten in een auto die door een watermassa werd meegesleurd. In de buurt van Marrakech kwam een Spaanse vrouw om het leven. Ook zij werd in haar auto door hoog water gegrepen. Haar Marokkaanse echtgenoot en hun kind konden worden gered. Bij het noordoostelijk gelegen Taza liep de poging van een vrouw om een ondergelopen dal over te zwemmen, fataal af.

Tientallen mensen raakten gewond in Casablanca en Marrakech door instortende huizen, die de met bakken uit de lucht vallende regen niet meer konden dragen. Ook in Tanger en Tetouan in Noord-Marokko zette de regen hele stadsdistricten onder water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.