Home

Achtergrond 4 reacties

Dierenbescherming tegen ruimen gezonde dieren

De Dierenbescherming noemt het "erg teleurstellend'' dat ook gezonde dieren uit voorzorg moeten worden afgemaakt.

"We begrijpen dat het nu niet mogelijk is om 100 procent waterdicht te testen. We dringen erop aan dat er snel een manier komt om besmetting adequaat te kunnen vaststellen'', heeft een woordvoerder vandaag laten weten.

Op de bedrijven die zijn besmet met Q-koorts, worden uit oogpunt van de volksgezondheid alle drachtige dieren gedood. Ook worden de mannetjes geruimd, aangezien die via hun sperma de Q-koorts kunnen overbrengen op de vrouwtjes. Zo kunnen geen besmette dieren over het hoofd worden gezien.

Lees ook Alle drachtige geiten én alle bokken op besmette bedrijven gedood

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is het Els, maar daaraan hebben bepaalde onbeschaafde landgenoten geen boodschap. Denken ze! Eergisteren is er trouwen een nieuwe Dierenwet aangenomen die dieren wel meer bescherming biedt. Maar omdat die wet tot stand kwam onder confessioneel bewind zitten er erg veel (vis)haken en (ekster)ogen aan, zodat veel bepalingen haring noch kuit zullen blijken te zijn!

 • no-profile-image

  edwin

  Het blijkt wel weer dat voor de dierenbescherming dieren belangrijker zijn dan de mensen.

 • no-profile-image

  els

  tja, zo gaat het ALTIJD. dieren hebben nou eenmaal weinig of geen rechten helaas.
  ze zijn dan ook altijd de dupe als er zoiets gebeurd. en dan nog concluderen dat de db dieren belangrijker vind dan mensen? nee de db beschermt de dieren tegen de beesten. worden we nou eindelijk eens wakker?ALLES wat leeft heeft recht op respect, dus zeer zeker ook de dieren. die vaak slachtoffer worden van menselijke handelingen
  notabene!!!!! .stem partij v/d dieren aub.
  alvast bedankt namens de dieren

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Erwin, je bent vast een vreselijk mens. En lézen kun je ook al niet. Mag iemand het misschien TELEURSTELLEND vinden dat er gezonde dieren moeten worden afgemaakt? Mijn gratis advies knuppel: laat je ruimen!

Of registreer je om te kunnen reageren.