Home

Achtergrond 1 reactie

Dierenbelangen uitvoeriger in Wet dieren

De belangen van het dier worden uitvoeriger vastgelegd in de Wet dieren dan minister Verburg aanvankelijk wilde.

Tweede Kamerlid Ernst Cramer (CU) dient daarvoor vandaag een amendement in, dat vrijwel zeker op een meerderheid kan rekenen. In Cramers wijzigingsvoorstel staat dat bij het stellen van regels ten volle rekening wordt gehouden met de gevolgen daarvan voor dieren, zodanig dat integriteit en welzijn van dieren redelijkerwijs is verzekerd.

Het amendement wil dieren vrijwaren van: dorst, honger en onjuiste voeding, fysiek en fysiologisch ongerief, pijn, verwonding en ziektes, angst en chronische stress, beperking van hun natuurlijk gedrag.

Als voorbehoud staat er wel bij dat deze eisen "redelijkerwijs" worden gesteld. Er vindt ook afweging plaats met andere belangen. De behandeling in de Kamer van het ontwerp van de Wet dieren werd eerder afgebroken omdat een Kamermeerderheid ontevreden was over de summiere wijze waarop de intrinsieke waarde in het wetsontwerp was beschreven. Nu Cramers amendement daar beter in voorziet wordt het overleg over de Wet dieren morgen hervat en waarschijnlijk afgerond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    john

    nou, dat is niet niks

Of registreer je om te kunnen reageren.