Home

Achtergrond 2 reacties

Dierenartsen passen uier aan voor melkrobot

Dieranartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam maakt oncourante koeienuiers geschikt om te worden gemolken met melkrobots.

Scheefstaande spenen worden met een snee in het uier rechtgezet. Deze operatie kost ongeveer een kwartier en kost 100 tot 150 euro. Dit meldt het blad Veldpost. Artsen van de praktijk waren niet zelf beschikbaar voor een nadere toelichting.

De artsen weten dat de ingreep omstreden is, maar zeggen dat de ingreep voorkomt dat een goed producerende koe voortijdig moet worden afgevoerd. Dit jaar werd de operatie op 10 koeien op 3 bedrijven uitgevoerd. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), is geen voorstander van de ingreep. De ingreep staat ook niet beschreven in het in het zogenoemde Ingrepenbesluit van het ministerie van LNV. Wettelijk mag het dus niet.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Saskia

    Wat was ik vroeger naïef toen ik dacht dat dierenartsen van dieren hielden...

  • no-profile-image

    wijnie

    Een dierenarts, die zich hiervoor leent, is geen arts. En de boer, die de ingreep voorstelt is een barbaar. Geldgek, zoals de boeren tegenwoordig zijn. Geen opsteker voor de goede naam van onze boerenstand. SCHANDE. Geen wonder dat ze problemen hebben met hun imago.

Of registreer je om te kunnen reageren.