Home

Achtergrond 2 reacties

Dertiende warme jaar op rij

Met nog een week te gaan, komt de jaargemiddelde temperatuur uit op 10,5 graden in De Bilt.

Het langjarig gemiddeld is 9,8 graden. Het jaar 2009 is daarmee het dertiende warme jaar op rij. Dat liet het KNMI woensdag weten. Het jaar begon koud, maar daarna volgden tien maanden met een hogere gemiddelde temperatuur dan het langjarig gemiddelde. Het was vooral zacht in april en november. De zomermaanden waren fraai. In Ell (Limburg) werd dit jaar niet alleen de laagste temperatuur (-20,8 graden), maar ook de hoogste (37 graden) gemeten.

Het jaar was zonnig met gemiddeld 1885 zonuren tegen normaal 1550. Vooral in het Waddengebied en Zeeland scheen de zon vaak. Het regende iets minder dan normaal. De minste neerslag viel in het noordwesten van het land. Opvallende was de sneeuwval tussen 17 en 20 december. In grote delen van het land lag wel 10 tot 30 centimeter.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet Wisse

    Ja, en de medewerkers van het KNMI worden aangestuurd door microchips uit de Mexicaanse griep vaccins.

  • no-profile-image

    dirk

    Is die temperatuur inclusief de bewuste vervalsing om hoger uit te komen en inclusief de foutieve meetplekken???Of toch niet??In ieder geval is het KNMI er niet bij gebaad dat de temperatuur niet opwarmt!!CLIMATE-GATE.Bah!!Mensen bewust voor de gek houden om de susidiekraan nog verder open te zetten voor de huichelachtige wetenschappers!!

Of registreer je om te kunnen reageren.