Home

Achtergrond

Derde rendier doodgeschoten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een rendier doodgeschoten. Vier rendieren waren zaterdag ontsnapt van een boerderij.

De politie schoot er zaterdagavond al twee dood bij de snelweg A7 ter hoogte van Boerakker in de provincie Groningen. ,,We doen het liever niet, maar we konden de veiligheid niet meer garanderen'', aldus een politiewoordvoerder.

De dieren vormden een gevaar voor het verkeer op de snelweg omdat ze vanuit het donker de weg oprenden. Agenten en een jachtopziener probeerden de overgebleven beesten met nachtkijkers op te sporen. De jachtopziener heeft volgens de politie eerst geprobeerd de dieren met een verdovingsgeweer uit te schakelen, maar dat mislukte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.