Home

Achtergrond

Derde arrestatie wegens 'Bommelerwaardclaim'

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in de fraudezaak rond een schadeclaim in verband met de grote stroomstoring in de Bommelerwaard in 2007.

Het is een 45-jarige vrouw uit de Gelderse plaats Nieuwaal. Zij meldde zich gisteren op verzoek van de politie op het bureau in Tiel. Daar werd ze gearresteerd en vastgezet.

De politie wil niet zeggen of er relatie is tussen de vrouw en een 44-jarige man uit Nieuwaal. Deze orchideeënkweker wordt ervan verdacht een valse schadeclaim van 2 miljoen euro te hebben ingediend na de stroomstoring. De helft daarvan is door het ministerie van Defensie al als voorschot uitgekeerd. De man, van wie vorige week het voorarrest met twee weken werd verlengd, wordt ook verdacht van het witwassen van 60.000 euro.

Een 33-jarige man uit Nieuwkuijk (Noord-Brabant) die als eerste werd aangehouden, is vorige week vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte. Het onderzoek duurt nog voort. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

De Bommelerwaard kwam dagenlang zonder stroom te zitten doordat een Apachehelikopter van Defensie tegen een hoogspanningskabel was gevlogen. Dat gebeurde in december 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.