Home

Achtergrond 1 reactie

Deense varkenshouders in 2009 in rode cijfers

De Deense vleesvarkenshouderij heeft uitgaande van de binnenlandse vleesprijsontwikkeling in 2009 nogmaals rode cijfers gedraaid.

Volgens sectororganisatie Landbrug&Fødevarer (LF) is er sprake van een negatief resultaat van een kleine 10 cent per kilo, ofwel 8 euro per varken. De gemiddeld door Danish Crown uitbetaalde vleesprijs is dit jaar uitgekomen op € 1,262 per kilo inclusief nabetaling bij een gemiddeld kostenniveau van € 1,361. Voor 2010 voorziet LF een vleesprijs van € 1,373.

De prognose is daarmee ten opzichte van die van september met 4 cent naar beneden bijgesteld op grond van de verwachting omtrent een grotere productie in de EU. In de Deense varkenshouderij wordt de slechtste varkensprijs behaald vergeleken met de meeste West-Europese landen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jonas

    De opbrengstprijs is bij ons hoger, maar de kostprijs ook, en dat scheelt meer dan 10 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.