Home

Achtergrond

Deeltijd-WW verlengd tot 1 april 2010

Zolang er nog geld over is in de deeltijd-WW kunnen bedrijven tot 1 april 2010 gebruik maken van de regeling.

Aanvankelijk zou de WW-steun, waarmee bedrijven gedurende de economische crisis hun personeel minder kunnen laten werken, per 1 januari volgend jaar stoppen. Maar verantwoordelijk minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) maakte vandag de verlenging bekend in een opiniestuk in de Volkskrant, dat hij samen met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) heeft geschreven.

Donner hoopt met de deeltijd-WW te voorkomen dat werkgevers nu door de crisis vakkrachten moeten ontslaan, terwijl ze weten dat ze die straks bij een aantrekkende vraag door economisch herstel weer hard nodig hebben. De recessie mag dan wel officieel voorbij zijn, dat geldt volgens de minister en Klijnsma zeker niet op de arbeidsmarkt. In de Tweede Kamer is ook aangedrongen op verlenging van de deeltijd-WW, zolang er geld over is en nog gevreesd wordt voor ontslaggolven in onder meer de bouw.

Het gebruik van de deeltijd-WW is de laatste tijd meegevallen. Moest in juni de WW-steun nog worden opgeschort, omdat de vraag onverwacht groot was. Sinds de deeltijd-WW in juli is heropend met aangescherpte criteria doen bedrijven een minder groot beroep op de regeling en lijkt het budget niet op te gaan voor de jaarwisseling. Tot nu toe maken ongeveer 3800 bedrijven met bij elkaar zo'n 40.000 werknemers gebruik van de crisissteun.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.