Home

Achtergrond 3 reacties

Deel kiezers: mens onschuldig aan opwarming

Van de Nederlanders denkt 22 procent dat de opwarming van de aarde niet het gevolg is van menselijke activiteiten, zoals een grotere uitstoot van broeikasgassen.

Onder kiezers van de PVV vindt meer dan de helft dat (56 procent).

Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Twee derde van de Nederlanders zegt zich zorgen te maken over de problemen met het klimaat, een derde niet. Bij de kiezers van PVV en VVD is dat andersom. Bij kiezers van PvdA en SP maakt ongeveer 80 procent zich zorgen, bij GroenLinks 99 procent.
In de Deense hoofdstad Kopenhagen nadert de komende dagen de klimaattop een hoogtepunt. Daar overleggen meer dan 190 landen over maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ongeveer een kwart van de ondervraagden verwacht dat een verdrag in Kopenhagen zal leiden tot een minder snelle opwarming van de aarde, 32 procent denkt dat het niet zal helpen.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  hieruit blijkt dat pvv-stemmers nuchter nadenken en de linkse stemmers zich graag een oor aan laten naaien.

 • no-profile-image

  m de lange

  Hoe kan de mensheid zoveel invloed hebben op het klimaat als de wetenschappers ons willen doen geloven als wij maar voor 15% verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van co2 op aarde.Co2 is een voedsel produkt voor de planten [kijk maar naar de kassen waar co2 wordt toegevoegd].Co2 mag dan bijdragen aan de zgn opwarming maar dat zal gecompenseerd worden door een weelderiger planten groei die dus meer co2 nodig hebben en per devenytie zal de co2 op aarde gelijk zijn.Moedertje natuur heeft gewoon even tyd nodig om zig aan te passen aan die verandering.Ik noem dit gewoon een grote bang makerij eerst was het zure regen nu is het opwarming wat is het over een paar jaar?? Mijns inziens zij dit alleen maar ordienaire belasting maatregelen mijn advies aan de miliue wetenschappers ga eens wat nuttigers onderzoeken

 • no-profile-image

  realist

  Emotie is menselijk. Hoe meer asfalt, stenen en beton, hoe emotioneler de mens. Boerenverstand is onmisbaar in de natuurlijke kringloop, anders kun je geen boer zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.