Home

Achtergrond

'Deadline voor klimaatverdrag losgelaten'

Een nieuwe concepttekst voor een klimaatovereenkomst bevat niet langer de deadline van 2010 om tot een juridisch bindend verdrag te komen.

Dat stond nog wel in een eerdere tekst, die ook vandaag naar buiten sijpelde.

Een van de onderhandelingspunten is altijd geweest om een tijdlijn op te nemen in de tekst. Veel partijen, waaronder Nederland, pleiten ervoor de afspraken die in Kopenhagen worden gemaakt, uiterlijk eind volgend jaar juridisch vast te leggen.

Persbureau Reuters zegt de hand te hebben gelegd op de nieuwe tekst. Daarin staat verder dat het besluit de naam Kopenhagen-akkoord gaat krijgen. In de tekst staat nog steeds dat de temperaturen wereldwijd in vergelijking met het pre-industriële tijdperk niet meer dan 2 graden Celsius mogen stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.