Home

Achtergrond 1 reactie

De Jager wil af van 'excessieve' renteaftrek

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) wil de 'excessieve renteaftrek' aanpakken van overnameholdings.

In zijn 'Sinterklaasbrief' bepleitte hij gisteren tevens grenzen aan de verrekening van de verliezen van buitenlandse filialen.

De aftrekbeperking geldt voor buitenlandse investeerders die een Nederlands bedrijf overnemen. Door de overname te financieren met veel schulden, benutten deze investeerders optimaal de belastingvoordelen. Die schulden komen vervolgens ten laste van de overgenomen firma. De Jager komt met maatregelen omdat dit ten koste gaat van de schatkist en omdat het ook de concurrentieverhoudingen tussen bedrijven verstoort

Verder vindt hij dat de verliezen van buitenlandse filialen niet meer verrekend zouden moeten worden met Nederlandse winsten. De buitenlandse winsten blijven immers ook al buiten het Nederlandse belastingstelsel, aldus De Jager.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Laat die multinationals ook eens belasting betalen en niet de verliezen op de nederlandse fiscus afwentelen

Of registreer je om te kunnen reageren.