Home

Achtergrond 10 reacties

DOC verhoogt melkprijs met 72 cent naar € 28,61

Kaascoöperatie DOC verhoogt haar melkprijs over december naar € 28,61 per 100 kilo. Het gaat om een verhoging van 72 cent ten opzichte van vorige maand.

Hiermee komt de gemiddelde melkprijs die DOC over 2009 heeft betaald uit op € 22,63 per 100 kilo. Dat is € 8,18 minder dan het gemiddelde van vorig jaar. Toen betaalde de onderneming gemiddeld € 30,81 per 100 kilo. DOC verhoogt over december de vetprijs met 6 cent naar € 2,59 per kilo. De eiwitprijs stijgt met 13 cent naar € 5,82 per kilo.

Het Belgische Milcobel heeft zijn melkprijs over november verhoogd van € 24,50 naar € 26 euro per 100 kilo. Het gaat om een omgerekende Nederlandse melkprijs van € 28,16 per 100 kilo. Milcobel betaalt € 2,5944 per kilo vet en € 4,8183 per kilo eiwit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  Zolang de raad van beheer uit alleen LTO ers bestaat, zal het tobben blijven. Er is weer een nieuwe ja-knikker bijgekomen.
  Het word tijd dat er mensen met lef in het bestuur komen die ook mensen durven te ontslaan.

 • no-profile-image

  willem

  Het zijn wel veel boeren die dachten dat bv. toen die tijd coberco of ffc niet goed genoeg was en nu konden ze zonder uitreegeld weg de `` vrijheid '' tegemoet. Nu moeten jullie ook niet zeuren als het niet zo goed gaat.

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  Jullie melkveehouders zijn de baas over DOC als jullie massaal opstappen ben ik ervan overtuigd dat er wat gaat veranderen doen jullie dit niet dan blijft DOC maar aanmodderen met de melkveehouder als de grote verliezer

 • no-profile-image

  gekke henkie

  een melkprijs over 2009 van 22,63 is om te janken. ik vraag me af hoelang doc nog zelfstandig blijft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het klimaat en het milieu gaan naar de kloten, de bevolking stikt in het fijnstof en DOC haalt haar melk tot diep in Brabant en Limburg! Dat zie ik, want ik heb ogen om te kijken. En ik heb ook nog mijn hersens, om te denken. Die zeggen mij dat iedere verreden kilometer (vanuit Hoogeveen al gauw minimaal 600-700 per wagen per dag, zegge zo'n 220.000 km per jaar) wordt doorberekend in de uitbetaalde kiloprijs. Dames en heren Grunningse- Drentse-Fryske -Overiesselse toeleveranciers van DOC. Ik zou maar eens een hartig woordje gaan praten in Hoogeveen. Dan wordt het wellicht ook wat veelassig rustiger op de wegen hier in het diepe zuiden!

 • no-profile-image

  vergeer

  Bij doc heeft 1 iemand het voor het zeggen de onder directeur , de directeur(jannes) is zijn buikspreekpop.
  In 2013 moet de oude fabriek uit hoogeveen weg waar ze de ronde kazen maken en moet er nog een stuk bij de nieuwe fabriek worden aan gebouwt waar nog geen geld voor is en ik verwacht ook niet dat de banken staan te popelen(een paar jaar geleden konden ze ook al met pijn en moeite geld los krijgen)dus moet het weer van de boeren komen.Ik wens de doc boeren veel sterkte de komende jaren.Maar geef eerst de onder directeur en zak geld zodat hij afnokt ,dan is er nog hoop.

 • no-profile-image

  friesland/campina

  Diep droevig dat DOC de melkprijs maar 0.7 ct per liter heeft verhoogt.
  aLS DE MARKT ZICH ZOU VERBETEREN ZOU doc ALS EERSTE ER WEER BIJ ZIJN !
  MOOI NIET DUS . JAMMER VOOR AL DIE MELKVEEHOUDERS

 • no-profile-image

  behoorlijk

  Ben erg ontevreden over deze "beleefdheids" stijging. DOC presteert ver onder de maat en bestuur en directie moet zich diep schamen en eens goed over hun toekomst bij DOC nadenken........

 • no-profile-image

  DE HULK

  D.O.C MAAKT ER HELEMAAL NIETSVAN ,ZE MELKEN DE BOEREN UIT . EN DIE DIRECTEUR DIE MOETEN ZE ERMETEEN UITSCHOPPEN DIE IS ALLEEN MA DRUK MET ZICH ZELF,WANBELEID . GOEDE FEESTDAGEN

 • no-profile-image

  wim

  Aan de weinig reacties is te merken dat de doc boeren tevreden zijn zeker ? Laten ze nu eerst eens in de buurt komen van de andere fabrieken en dan eens in de buurt blijven in plaats van over uitbreiden of andere dingen te denken ? DOC KAAS ZORG DAT JE EERST DEZE KAAS MAAR BETER VERMARKT VOOR DAT JE MEER WILT ???

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.