Home

Achtergrond

Crisis kost wereldwijd 20 miljoen banen

De economische crisis heeft tot dusver geleid tot een wereldwijd verlies van minstens 20 miljoen arbeidsplaatsen.

Bij een voortijdig einde van de economische steunmaatregelen kunnen nog eens bijna 43 miljoen banen in gevaar komen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de internationale arbeidsorganisatie ILO.

Volgens de ILO verkeren in de 51 onderzochte landen ongeveer vijf miljoen arbeidsplaatsen in 'acuut gevaar'. De arbeidsorganisatie roept overheden daarom op de economische steunmaatregelen door te zetten om de arbeidsmarkt te ondersteunen en banenverlies tegen te gaan.

De ILO waarschuwt dat de malaise op de wereldwijde arbeidsmarkt nog niet voorbij is. ,,Echt economisch herstel is alleen mogelijk als ook de arbeidsmarkt aantrekt'', aldus directeur Raymond Torres. De ILO verwacht dat de arbeidsmarkt in de rijke landen niet voor 2013 het niveau van voor de crisis zal bereiken. In opkomende landen wordt dit niet verwacht voor 2011.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.