Home

Achtergrond 25 reacties

Cramer: vleesvrije dag sympathiek idee

Het streven naar een vleesvrije dag per week kan rekenen op de sympathie van minister Jacqueline Cramer (Milieu).

Tijdens de bespreking van haar begroting donderdagavond in de Tweede Kamer sprak Cramer in reactie op de Partij van de Dieren van een "sympathiek idee''. Ze kondigde aan op haar eigen departement het aanbod van vegetarische maaltijden uit te breiden.

Bij officiële diners moeten er volgens haar bovendien meer gerechten zonder vlees op tafel komen. Vleeseters zouden wat haar betreft maar moeten aangeven als ze iets anders dan vegetarisch willen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kenner

  jaja , zoals die huisvrouw die weken de pers haalde ivm de klimaattop Kopenhagen

  Ze at al maanden vegetarisch , maar moest dringend haar eetgewoonte corrigeren , ze werd opgenomen en was ten dode opgeschreven , maar wat bleek ? Ze eet vandaag weer een lekker stukje vlees , en ze is er bovenop mensen , dat is eens iets om over na te denken toch

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Dat is nu net het enge ervan: "om mee te beginnen". En waar eindigt het dan? Juist!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  een dag geen vlees is een dag niet geleefd.

 • no-profile-image

  omnivoor

  Beter een vleesvrije dag dan een vleesloze nacht natuurlijk', maar dan niet om de climategate van Cramer.

 • no-profile-image

  Dirk

  En dan vinden ze het vreemd, dat men de politiek niet meer serieus neemt.

 • no-profile-image

  goed

  Goed idee, heeft veel meer effect op het milieu dan iedereen het openbaar vervoer in te jagen of een vliegtax.

 • no-profile-image

  lekker eten

  Ik wil een vleesrijke dag voorstellen.

  Als dan iedereen een lapje per persoon extra in de pan legt is dit ook nog goed voor het mileu e.d. Je moet de pan namelijk maar 1 x aan te zetten ipv 2 x.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Een heel goed plan. Bovendien zou de overheid er goed aan doen om door middel van voorlichtingsspotjes erop te wijzen dan peulvruchten een prima vervanger zijn voor vlees. Een paar keer per week, in plaats van vlees, bruine of witte bonen, capucijners, doperwten, peulen, sperciebonen, kidney's et cetera (al dan niet met een visje of een eitje erbij) is veel béter voor lichaam, klimaat, milieu én portemonnee! Want bij een goede gevarieerde voeding kan ons lichaam vlees missen als kiespijn!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Of over het gezeur van een anonymus in een zinvol forum!

 • no-profile-image

  ?

  Kan je niet met feiten komen? Wipstaartje,anti jacht, herkauwer, tjonge dat is niet anoniem, kom eens uit het sprookjesbos en word wakker.
  Je kan je naam er gewoon niet neerzetten,want dan wordt je achterhaalt(en de rest zou ik maar buiten beschouwing houden).
  Aangezien je met niks anders komt, neem ik aan dat jij me gelijk geeft, bedankt!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Geen wonder eigenlijk dat die Geert Wilders zoveel potentiele stemmers achter zich heeft, als de politiek zich nu ook al met ons eten gaat bemoeien, gewoon eng!

 • no-profile-image

  bosgorilla

  Vegetarisme werkt niet voor een beter klimaat omdat men met het eten van al die uien,bruine bonen en koolsoep enorme hoeveelheden methaan gas gaat produceren.

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Kenner: een dagje minder, da's heel wat anders dan helemaal vegetarisch. Een dagje minder kan ab-so-luut geen kwaad. Een van die simpele dingen waar je heel simpel mee kunt beginnen :-).

 • no-profile-image

  gert

  Mag vis nog wel ?

 • no-profile-image

  down under

  Gelul in de marge zeg ik erover! Één dag in de week geen vlees is het zelfde als wanneer je je auto voor een afstand van 1800 meter per dag laat staan. (heen en terug 3.6 km.) Dit is op jaar basis nog geen 1500 km!, en voor vele kan er nog veel minder gereden worden. Waarom moet men zonodig 20/30 km van het werk wonen? Proefbellonnetje: Iedereen die binnen een straal van 5 km van zijn werk woont moet verplicht met de fiets of ov en een ieder die verder dan 10 km van zijn werk woont kan geen fiscale voordeel trekken uit zijn auto (km vergoeding prive auto). Dit heeft een veel grotere impact dan een dag geen vlees eten. Bijkomend voordeel van dit voorstel is dat de gemiddelde BMI ook weer aannemelijke proporties aanneemt zodat heel veel winst in de gezondheidssector te halen is!

 • no-profile-image

  realist

  Lachen met Cramer deel 9

 • no-profile-image

  Han

  Is Den Haag zo dom of doen ze zo dom. De vlees prodcutie zal niet minder worden in eerste instantie, want het gevecht om de markt gaat door. Dus varkens maken voor de vriezer en na een jaar cadeau aan de armen. Voor het voer geldt het zelfde waar latn we de mais, soja en afval producten die nu in het voer gaan? Onder tussen wel veel bedrijven over de klink gejaagd en banken met een aanzienlijk verlies aan afboekingen. De ontbossing zal echt niet stoppen van 1 dag geen vlees in Nederland en een vega dag op het ministerie. Hier geldt Wie het goedkoopste produceert blijft over en dat zou wel eens de oerwoud sloper kunnen zijn.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Waarom wordt er zulke onzin uitgekraamt als het over het milieu gaat?
  Omdat ze alleen maar problemen zoeken om een probleem te hebben! Wij hebben geleerd om alles netjes te onderhouden! Maar als je die milieuactievisten ziet en daar is rond kijkt is het een grote rotzooi! En maar praten over het milieu, maar niets uitvoeren! Nee die ander doet het niet goed, die alles zeer netjes doet! Wat moet je nog geloven? Je wordt belazerd waar je bijstaat! In Nederland praten ze veel, doen niets , gooien veel geld over de balk! Als ik in Duitsland zie wat er aan windmolens staat en zonnekolektoren op de daken enz., dan denk waar zijn die Nederlanders toch me bezig! Ze willen de hele wereld veranderen, zelfs het klimaat, maar ze kunnen maar amper op hun benen staan! De meeste hebben voor hun 25 jaar de hele wereld al gezien. En dan maar praten over CO2 uitstoot!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nou Han, als je vrijdagavond minister Cramer hebt gehoord dan weet je meteen wat het IQ van dit kabinet is. Stompzinnig is nog zwak uitgedrukt voor hetgeen zij uitkraamerde. Zoveel stupiditeit had ik alleen van CDA-bewindslieden verwacht! "Ons land kan eilandbewoners in de stijgende oceanen gaan helpen om droge voeten te houden!" En ze meende het nog ook! Het erge is dat die Deense kladderadatsj ons ook nog eens driehonderd miljoen euro gaat kosten. Want voor niks smelt de poolkap weg!

 • no-profile-image

  herkauwer

  En wat heb jij allemaal gezien Melkveehouder? Niet al te veel zo te lezen. maar jouw uitstoot mag er wezen zeg. Da's geen CO2, maar pure ammoniak! Houd jij voortaan dus de kaken maar stijf op elkaar en adem door je achterwerk.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Als cramer er eens voor zorg draagt dat haagse bluf binnen het achterkamertje blijft is het voor de medelanders meteen het eten een stuk beter

 • no-profile-image

  ?

  Bij officiële diners moeten er volgens haar bovendien meer gerechten zonder vlees op tafel komen

  Waarom moet de meerderheid buigen voor de minderheid?
  Diegene die niet willen kunnen toch ook vragen. En serieus, wat heeft dit gesprekje de samenleving weer gekost?
  Elke vraag in de kamer kost gemiddeld 8.000 Euro.... laat ze het eens over iets serieus hebben, bijvoorbeeld het geknoei van de wetenschappers met die getallen?!

 • no-profile-image

  fryske boer

  Cramer vrij kabinet goed idee.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Down Under denk eens na voor je iets schrijft. Als twee miljoen Nederlandse automobilisten op jaarbasis per persoon 1500 km minder rijden dan komt dat neer op 3.000.000.000 km. En dat zet geen zoden aan de dijk? En Bosgorilla: voortaan gewoon een kaarsje of waxinelichtje aan op het toilet. Ook nog eens veel beter dan chemische toiletspray! Een goed milieu begint immers bij jezelf! Dit geldt ook voor apen!

 • no-profile-image

  ?

  <>

  Herkauwer, het is wel Engels,dus misschien moeilijk, maar waag een poging.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.