Home

Achtergrond 1 reactie

Cramer en Koenders van start in Kopenhagen

Tientallen ministers van Milieu en Ontwikkelingssamenwerking beginnen vandaag in Kopenhagen aan de laatste week van onderhandelen.

Zij spreken over de zeven pagina's afspraken die eerder door onderhandelaars overeengekomen zijn. Deze week moet ook door de politici consensus bereikt worden over de tekst.

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking praat vandaag met zijn collega's uit de Europese Unie. Daarnaast heeft hij ontmoetingen met ministers uit de landen die geld krijgen van Nederland voor ontwikkeling. Veel arme landen kampen met de gevolgen van klimaatverandering en hebben geld nodig om de problemen aan te pakken.

Koenders vreest dat een aantal landen ervoor zal kiezen geld voor aanpassingen aan klimaatverandering uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking te halen. Hij vindt echter dat er extra geld beschikbaar moet komen en zal daar dan ook voor pleiten tijdens het overleg. Koenders is alleen maandag in Kopenhagen.

Minister Jacqueline Cramer van Milieu zal de hele week nog vergaderen met haar collega's. Zij bespreekt onder meer hoeveel broeikasgassen uitgestoten mogen worden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Over een paar weken zijn ze al weer op wintersport,lekker opwarmen met gluhwein,wat klimaatcrisis ?

Of registreer je om te kunnen reageren.