Home

Achtergrond 1 reactie

'Consument laat geld liggen op energiemarkt'

Consumenten kunnen tot meer dan 100 euro per jaar besparen door hun gas- of elektriciteitsleverancier in te wisselen voor een ander.

Omdat ze de kosten en risico's van overstappen onnodig hoog schatten, lopen veel huishoudens dat voordeel echter mis. Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in een dinsdag gepubliceerd onderzoek.

Volgens de NMa kan het verschil tussen de hoogste en laagste prijs van een jaarcontract voor gas oplopen tot 150 euro per huishouden. Op elektriciteit kan 85 euro worden bespaard in vergelijking met de duurste aanbieder. Bij driejarige contracten kan het voordeel voor gas en elektriciteit samen zelfs oplopen tot 320 euro per jaar.

Klanten hebben vaak echter een pessimistisch beeld van het overstappen, stelt de NMa. Zo worden de voordelen lager geschat dan ze werkelijk zijn en verwachten consumenten vaak problemen bij een overstap. Die vrees is volgens de concurrentiewaakhond echter niet terecht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Dames/heren politici, bedankt voor de privatisering. Laat er verschil zijn tussen de aanbieders, bestolen word je toch. In het verleden betaalde je allemaal hetzelfde. Lekker simpel toch en je hoefde nergens achteraan.

Of registreer je om te kunnen reageren.