Home

Achtergrond 16 reacties

Commissie verbiedt spotje Dierenbescherming

De Reclame Code Commissie heeft de Dierenbescherming verboden om voor acht uur 's avonds een spot uit te zenden waarin onder meer een proefkonijn een spuit in het oog krijgt.

Twee moeders hadden bij de commissie protest aangetekend omdat zij het filmpje schokkend vonden voor kinderen. De getoonde dieren zijn overigens van papier.

De dierenorganisatie is het met de uitspraak oneens en tekent vandaag beroep aan. De organisatie vindt dat ze op een fatsoenlijke manier een maatschappelijk probleem heeft aangekaart en geen grens heeft overschreden. "Als die grens zo strak wordt bepaald, wat kun je dan nog als maatschappelijke organisatie?'', vraagt ze zich af.

Directeur Frank Dales hoopt op een maatschappelijke discussie over wat toelaatbaar is en wat niet. "Omdat ik deze spot nog vaker wil gebruiken om aandacht te vragen voor 'vergeten' dieren, wil ik graag uitleggen waarom wij vinden dat je kinderen niet hoeft te sparen voor de keiharde realiteit. In dit filmpje gebeuren geen enge dingen met dieren, in de echte wereld wel'', zei hij. Dierenwelzijn is in de praktijk volgens hem vaak confronterend.

In de spot ziet de kijker behalve het proefkonijn ook een plaatje van een schaap, dat een geel post-it briefje aan de oren krijgt geniet en een papieren kip waarvan de snavel wordt afgeknipt. Rond Dierendag was het filmpje geregeld op televisie te zien. De organisatie vroeg zo aandacht voor zogenoemde vergeten dieren. Dat zijn beesten die worden verwaarloosd, mishandeld, doorgefokt, gedumpt, opeengepakt, verhandeld of voor proeven ingezet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  @makkelijk lullen als je geen ernstige ziekte hebt: Groot gelijk heb je. Als die milieufreaks nu zelf een ziek kind hebben moeten ze als ze echt overtuigd zijn van hun sekte, de behandeling van het eigen kind weigeren als blijkt dat de medicijnen op dieren zijn uitgetest om naderhand de mens te kunnen dienen om levens te redden. Maar de realiteit is anders, wanneer zich zo iets voordoet (ik gun dit trouwens niemand) zijn dat degenen die de grootste mond tegen de medische sektor opzetten net als tegen de professionele dierhouderij in welke vorm dan ook.

 • no-profile-image

  .

  TERECHT!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 • no-profile-image

  herkauwer

  Redactie, ik ben er niet van gediend als u info verwijderd over vaststaand en bewijsbaar kindermisbruik. Ik plaatste een bijdrage over hobbyjagers die gesubsidieerd hun vuige jachthandel indoctrineren bij kinderen op basisscholen. Onder voorwendsel 'faunabeheer". Ik ga dit item tot in Brussel en desnoods tot in de VN op agenda's brengen en ik waarschuw maar alvast: ik heb een ijzeren geheugen. Mentaal en digitaal!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Probeer het eens vierdiep onder Willem. Zak kenmaar

 • no-profile-image

  herkauwer

  ?.? dit overstijgt het belang van andere zaken in de forums. Volwassenen die leerplichtige kinderen indoctrinatief beinvloeden om- gesubsidieerd en in schooltijd- een toekomstig draagvlak te 'kweken'voor een discutabele hobby die op onverenigbare voet staat met de doelstellingen van een respectvolle en op Waarden - en Normen gebaseerde samenleving.

 • no-profile-image

  ?

  Belachelijk dat deze spot van de Dierenbescherming niet meer mag worden uitgezonden

  En wat jammer dat sommige mensen niet kunnen lezen. Hoe kan je kinderen wat leren?

  Herkauwer tot de derde familielijn, zo zijn de milliefiguren.

 • no-profile-image

  makkelijk lullen als je geen

  laat eens een spotje zien van kinderen met kanker waar we hard nodig nieuw medicijnen voor moeten ontwikkelen dat is tenminsten een rechtvaardig beeldt voor het gebruik van proefdieren tieme dood door schuld door dat juillie cub steeds de onwikkeling van nieuwe medicijnen frustreert

 • no-profile-image

  herkauwer

  Er werken bij die commissie kennelijk lieden met belangen in de proefdierindustrie. Dat moet dus subiet worden uitgezocht. Tot minstens in de derde familiaire lijn en met inbegrip van de integrale vrienden- en kennissenkring! Ik hecht zeer sterk aan het normvol opvoeden en zorgvuldig voor slechte impulsen behoeden van de jeugd, maar ken nog wel ergere zaken dan dit onschuldige voorbeeld. Zo geeft de hobbyjagersclub KNJV bijvoorbeeld door de overheid GESUBSIDIEERDE "VOORLICHTING" op BASISSCHOLEN waarbij kwetsbare en makkelijk beinvloedbare scholieren door vrijetijdsmoordenaars worden geindoctrineerd met verhalen als zou het noodzakelijk zijn om DIEREN AF TE SCHIETEN omdat de populaties dan GEZOND zouden blijven. Een meer dan walgelijk staaltje van KINDERMISBRUIK!

 • no-profile-image

  Demo

  Onafhankelijke commissie verbied ,een aantal van onze vaste schrijvers reageren beneden peil ,kunnen blijkbaar niet omgaan met democratie??

 • no-profile-image

  Hans de Groot

  Belachelijk dat deze spot van de Dierenbescherming niet meer mag worden uitgezonden! In het gemiddelde journaal komen ergere beelden de huiskamer binnen!

  En wat voor opvoeding geven deze twee moeders hun kinderen? Ja ik heb zelf ook kinderen maar die kunnen er heus wel tegen als er van een papieren kip een snavel wordt afgeplakt. De meeste kinderen spelen spelletjes op hun pc of ds die veel luguberder zijn dan dit, en daar hebben ouders vaak geen eens weet van.

  Als dit niet mag dat vind ik dat de kiloknallers en andere supermarkten/slagerijen etc. ook geen reclames meer mogen maken voor 8 uur. Want hoe confronteren is dat voor een kind die veel van dieren houdt? Hebben de moeders daar ook actie tegen ondernomen of leren ze hun kinderen niet waar het vlees op hun bord vandaan komt? Hoe schijnheilig kun je zijn!

  Ik wens de Dierenbescherming veel succes met hun beroep!

 • no-profile-image

  willem

  Dierenbescherming aan banden leggen.
  Wij hebben in ons land teveel mensen op vier hoog wonen.

 • no-profile-image

  Boer

  @ Juvenalis. Te gek kan ook hoor. Bij jou ligt natuurlijk de hond in bed en jij op het matje er voor. Logisch ook want je hond betaalt immers de hypotheek. Weet je hond eigelijk wel wat je met zijn computer uitspookt?

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Wie hier toch meent recht te bezitten, zich méér te wanen dan een dier, die heeft al eeuwen zitten pitten, en is zo dood reeds als een pier! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis Anno Domini 2009)

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hé product ,,, Al uitgewerkt?

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Boer op land ik vertel geheimen, die des boers nooit mogen zijn, poogt voor hond dus poes te rijmen, heus mijn leven is heel fijn! (Forum Romanum Imperii Domitiani Decimus Iunius Iuvenalis. Anno Domini 2009)

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer of ze dan wel zullen luisteren?

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.