Home

Achtergrond 1 reactie

Commissie: minder graan in EU

De EU heeft dit seizoen 292,7 miljoen ton graan geoogst, stelt de Europese Commissie in de laatste oogstprognose.

Eind september ging de Commissie uit van een oogst van 293,1 miljoen ton. De oogst van tarwe is lager uitgevallen dan eerder gedacht. Dat geldt ook voor mais. De akkerbouwers hebben iets meer gerst geproduceerd. Vorig jaar is 314 miljoen ton graan geoogst.

In de nieuwe graanbalans gaat de Commissie er vanuit dat 7,8 miljoen ton graan wordt gebruikt voor de productie van biobrandstof. Vorig seizoen is daar 7,5 miljoen ton graan voor gebruikt. De afzet van graan naar de industrie daalt volgens de Commissie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sint en

    Goede zaak, omhoog met die graanprijs en ik breng volgend jaar meer cadeautjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.