Home

Achtergrond

Commissie klaar met rapport Noord-Zuidlijn

De enquêtecommissie Noord-Zuidlijn in Amsterdam komt dinsdag met haar rapport over de bouw van de nieuwe metroverbinding.

Deze groep van gemeenteraadsleden- onder leiding van CDA'er Maurice Limmen - onderzocht de afgelopen maanden hoe het megaproject zo uit de hand heeft kunnen lopen.

De gemeenteraad stelde de zogeheten raadsenquête begin dit jaar in na de zoveelste nieuwe tegenvaller bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn. De commissie kreeg als opdracht uit te zoeken of de raad altijd alle informatie over de metroverbinding heeft gekregen, welke financiële afspraken er bestaan en hoe het risicomanagement is verlopen.

Toen de gemeenteraad in 2002 besloot de Noord-Zuidlijn te bouwen, schatte Amsterdam de kosten op circa 1,4 miljard euro. Inmiddels is dat 3,1 miljard. Het project is niet zoals gepland in 2011 maar op zijn vroegst in 2017 klaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.