Home

Achtergrond 1 reactie

Commissaris Brabant: het ontbrak aan communicatie

De provincie Brabant heeft van begin af aan gehamerd op een goede communicatie over de uitbraak van Q-koorts.

Dat blijkt uit een brief van de Brabantse Commissaris van de Koningin Wim van de Donk aan Provinciale Staten. Vlak na zijn aantreden trok Van de Donk bij minister Verburg aan de bel, omdat de informatievoorziening vanuit het rijk niet optimaal was. Dat leidde tot overleg op 12 november. Van de Donk legt in de brief verantwoording af over het beleid ten aanzien van Q-koorts. Uit de brief blijkt dat de provincie sinds 2007 aandringt op goede communicatie.

Ook 9 juli 2009 stuurden de provincie en burgemeesters een brief aan betrokken ministers waarin ze uiting gaven aan hun zorg en aandrongen op meer aandacht voor de ziekte en de bestrijding ervan.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Patrick

  Is er een link of PDF file met die brief?
  Een paar schakels in de keten hebben bewust hun werk niet gedaan, dat is al erg genoeg. Maar er is natuurlijk meer.
  Is er ook een klachtenlijn? Want als je ergens werkt dan werk je op een bepaalde manier, vaak met collega's, team leiders, managers, en weer managers, dus een hele hiërarchie. Je wordt afgerekend op resultaten, en zo is er een heel machts vacuum, maar waarin je aardig snel weet, hier ga ik te ver, of als ik dit zeg, lig ik er uit. En je moet fysiek, emotioneel en mentaal sterk in je schoenen staan en ook nog je werk goed doen als je de weg naar boven zoekt. En iedereen werkt voor verschillende redenen en zal daarom meer of minder risico nemen. Dus er moet een externe klachten lijn komen waar mensen iets kunnen melden, dit om drama in de toekomst tegen te gaan. Consumentenbond, SP, PvdD lijkt me belangrijk, ook CDA of PvdA mag mee doen. Maar dan moet elke klacht wel naar elke partij afzonderlijk. Stel ik heb een klacht, dan gaat die mail naar de SP, naar de PvdD, naar de CDA en Consumenetenbond etc.
  Gezonde drachte Geiten doden is WAANZIN, zeker als dat pardoets op een dag beslist is aan de hand van melktankonderzoek, terwijl het probleem al jaren heerst en zwaar gemonitord moest zijn en worden, en dus betere en andere stappen, stapjes of beslissingen moesten worden gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.