Home

Achtergrond

China bij grootste producenten windenergie

China heeft zich dit jaar opgewerkt tot de op twee na grootste producent van windenergie ter wereld. De capaciteit voor opwekking van windenergie bereikt de 20 gigawatt.

Dat meldt China's nationale energiebureau tegen persbureau Xinhua .
Met die capaciteit is China na de Verenigde Staten en Duitsland de grootste producent van windenergie. De VS had in 2008 een capaciteit van ruim 25 gigawatt, China produceerde in dat jaar nog ruim 12 gigawatt aan windenergie. Het Aziatische land passeerde dit jaar Spanje, dat een kleine 17 gigawatt aan windenergie opwekt.

China is voor de opwekking van energie voor 70 procent afhankelijk van kolencentrales. Daarmee stoot het van alle landen de meeste vervuilende stoffen uit, die verantwoordelijk zijn voor opwarming van de aarde. Maar de snel groeiende economie zoekt ook steeds meer naar alternatieve methoden voor energieopwekking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.