Home

Achtergrond

Ceremonieel dagje op klimaattop

De klimaattop in Kopenhagen zal dinsdagavond ceremonieel worden geopend door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon.

De top is al anderhalve week aan de gang, maar pas vandaag zijn de meeste ministers van Milieu aanwezig.

De dag staat verder in het teken van onderhandelingen. Minister Jacqueline Cramer van Milieu zal een werkgroep voorzitten die praat over marktmechanismen, zoals het op te richten wereldwijde emissiehandelssysteem. Ook in een aantal andere kleine groepjes wordt verder gesproken, in de hoop de patstelling die maandag is ontstaan te doorbreken.

Op de klimaattop overleggen meer dan 190 landen over de opwarming van de aarde. De onderhandelaars willen door middel van afspraken proberen de temperatuur op aarde met maximaal 2 graden Celsius te laten stijgen in de komende jaren. Op die manier kunnen de ernstigste gevolgen van de klimaatverandering worden tegengegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.