Home

Achtergrond

Celstraf voor vader 'ballonjongetje'

De vader van het Amerikaanse 'ballonjongetje' moet een gevangenisstraf van drie maanden uitzitten wegens zijn rol in deze mediastunt, die wereldwijd de aandacht trok.

Een rechter in de staat Colorado legde het vonnis vandaag op aan de 48-jarige man.

Richard Heene en zijn vrouw Mayumi alarmeerden in oktober de reddingsdiensten, nadat hun zesjarige zoontje Falcon per ongeluk met een heliumballon zou zijn opgestegen. Helikopters volgden het gevaarte, terwijl ondertussen met man en macht werd geprobeerd om het veilig aan de grond te krijgen.

Na de landing van de ballon op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen. Hij bleek zich thuis in Fort Collins te hebben verstopt in een doos. De ouders gaven later toe dat de ballonvlucht een mediastunt was.

Het vonnis tegen de moeder wordt later bekendgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.