Home

Achtergrond

Cadbury wijst Kraft opnieuw de deur

De Britse chocolade- en snoepgoedfabrikant Cadbury heeft een vijandig bod van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Kraft Foods afgewezen.

De Britten vinden het bod onder de maat. Cadbury, producent van onder meer Dairy Milk-chocolade en Stimerolkauwgum, maakte dat vandaag bekend. De bestuursvoorzitter van Cadbury drukte zijn aandeelhouders op het hart om niet in te gaan op het bod van Kraft. "Laat Kraft jullie bedrijf niet stelen met dit bespottelijke bod'', schreef Roger Carr hen in een brief. Kraft wil 9,9 miljard pond betalen voor Cadbury, omgerekend ongeveer 11 miljard euro. Het bod is gedeeltelijk in contanten en voor een deel in aandelen.

Cadbury zei maandag aandeelhouders maximale waarde te bieden door het bedrijf zelfstandig te houden. Het bedrijf verhoogde de financiële doelstellingen voor de lange termijn. Zo rekent de onderneming vanaf 2013 op een groei van de omzet, overnames niet meegerekend, van 5 tot 7 procent per jaar.

Cadbury wees in september al een eerder bod van Kraft af. Inmiddels zouden ook andere concerns, zoals de Italiaanse chocoladefabrikant Ferrero en de Amerikaanse zoetwarenfabrikant Hersey, belangstelling hebben gekregen voor Cadbury. Ook Nestlé, het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, zou op Cadbury een oogje hebben laten vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.