Home

Achtergrond

CTGB geeft Capri Twin toelating

De Commissie voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (CTGB) heeft Capri Twin toegelaten voor de onkruidbestrijding in het voorjaar in wintertarwe, triticale, spelt en rogge.

Capri Twin bevat de nieuwe actieve stof pyroxsulam in combinatie met florasulam, de werkzame stof van Primus, meldt producent Dow AgroSciences. "Door de combinatie van beide werkzame stoffen bestrijdt Capri Twin een breed scala aan onkruiden. Capri Twin bestrijdt de gangbare grassen en breedbladigen. Daarnaast worden ook moeilijke onkruiden als ereprijs, klein kruiskruid, akkerviooltje, ooievaarsbek en kleefkruid goed bestreden. Dit geeft in het voorjaar de kans om in één spuitgang alle zaadonkruiden te bestrijden."

Volgens het bedrijf hebben beide werkzame stoffen een korte nawerking in de bodem. "Ze zijn daardoor veilig voor volgteelten en groenbemesters die na het graan worden geteeld."

Of registreer je om te kunnen reageren.