Home

Achtergrond

CDA weer de grootste

Het CDA voert deze week alleen de lijst aan in de peiling van Maurice de Hond. De partij is goed voor 28 zetels, twee zetels winst vergeleken met vorige week.

Het verschil met de PVV is, voor het eerst weer sinds februari, drie zetels. De partij van Geert Wilders zakt een zetel en staat op 25 zetels.
In de huidige Tweede Kamer bezet het CDA 41 zetels, de PVV negen. De VVD stijgt een zetel naar 22 zetels als er nu Kamerverkiezingen zouden zijn. Dat zijn er evenveel als het huidige zetelaantal. D66 (nu drie zetels) levert een zetel in en staat op twintig zetels. Ook de ChristenUnie zakt een zetel naar zes zetels, gelijk aan het aantal zetels dat de partij nu bezet. De SGP (2), de Partij voor de Dieren (2) en Rita Verdonk (1) zijn stabiel.

De PvdA (33) zakt een zetel naar veertien zetels. Dat zijn er evenveel als GroenLinks (7), die ook stabiel staat. De SP (25) klimt een zetel naar zestien zetels, en staat daarmee op de vijfde positie. De PvdA bekleedt de zesde positie. Sinds begin dit jaar is de partij gehalveerd in de peiling. De PVV won tien zetels, GroenLinks vijf en D66 vier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.