Home

Achtergrond

CDA ontevreden over KNMI

Het uitblijven van een weeralarm door het KNMI is CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma in het verkeerde keelgat geschoten.

"Ze hebben de wijsheid in pacht, maar dat is niet uitgekomen'', zei Atsma gisteren. Hij doelde erop dat commerciële weerstations, zoals dat van Piet Paulusma. woensdag wel al het barre winterweer zagen aankomen en een weeralarm afgaven. Hij vindt dat het weerinstituut moet samenwerken met zulke private partijen.

Atsma heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer), onder wie het KNMI valt. Ook omdat die deze zomer de Kamer regionale weeralarmen toezegde. Atsma vraagt zich af waarom die uitblijven. "Als je nu ziet dat in Friesland het openbaar vervoer eruit ligt, scholen dicht zijn, de post niet wordt bezorgd en er lange files zijn.'' De Fries Atsma bereidde zich voor op een lange thuisreis. "Ze voorspellen nu al dat we vijf uur onderweg zijn."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.