Home

Achtergrond 2 reacties

CDA hekelt boodschap Paul McCartney

Europarlementariër Esther de Lange (CDA) vind dat ex-Beatle Paul McCartney met een verkeerde boodschap naar het Europees Parlement komt.

De vegetariër McCartney spreekt donderdag Europese parlementariërs toe tijdens een hoorzitting over het effect van vleesconsumptie op klimaatverandering.

"Als iedereen de overgebleven gehaktbal van de woensdagavond de volgende dag met een beetje mosterd op zijn brood doet lijkt me dat veel meer effect hebben dan een jetsetter die de wereld overvliegt om een vleesvrije dag te promoten'', aldus De Lange.

De parlementariër vindt het dogmatisch pleiten voor een vegetarische levensstijl als oplossing van het klimaatprobleem kortzichtig en niet effectief. Ze windt zich er ook over op dat de ex-Beatle de plenaire zaal mag gebruiken van het Europees Parlement.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Misschien volgt u het nieuws niet, de kranten staan vol van de bedenkelijke wijze waarop de zogenaamde klimaatalarmisten van het IPCC, die de feiten die het tegendeel van de opwarming van de aarde aantonen, stiekem onder het tapijt vegen. Het is al lang bekend dat vanaf 1998 de temperatuur op aarde wereldwijd daalt, de klimaatalarmisten hebben hier geen verklaring voor.
  Wetenschappers die de Global Warmingtheorie niet onderschrijven - en dat zijn er wereldwijd ondertussen 30.000 verenigd in het Petition Project - worden stelselmatig geweerd uit wetenschappelijke bladen en alles wordt uit de kast gehaald om hen onderuit te halen en monddood te maken. De bevolking in de wereld stevent af op een honderdenmiljarden euro's aan verspilling van belastinggelden aan de zogenaamde opwarming van de aarde en klimaatproblematiek, die er niet is.
  Over het omgaan met de waarheid gesproken, er is dus geen klimaatprobleem, belastinggelden worden misbruikt om een kliek van wetenschappers van subsidies te voorzien zodat zij tot in lengte van dagen een riant salaris ontvangen en de zogenaamde Global Warmingtheorie in stand kunnen houden.
  Uit onderzoek is allang gebleken dat de uitstoot van CO2 de temperatuurstijging volgt en niet andersom, derhalve is de toegedachte schade door de veehouderij een pertinente leugen en stemmingmakerij.
  Wereldwijd worden miljarden tonnen plantaardig afval afkomstig van voedingsgewassen - niet verteerbaar voor de mens - in veevoeders verwerkt en zo omgezet in voor de mens verteerbare hoogwaardige eiwitten.
  Bij het overgaan op grote schaal naar vegetarisme zullen deze stoffen in milieu terecht komen. Hoewel het CDA niet mijn partij is, hebben zij dus heel goed in de gaten hoe belangrijk de agrarische sector en met name de veehouderij is.

 • no-profile-image

  stan de boer

  Zo jammer dat mevrouw de Lange (en heel het CDA) niet verder kijkt dan haar agrarische-belangen-neus lang is. Jammer ook dat ze op de man gaat spelen terwijl het bericht dat hij brengt een werkelijke bijdrage aan de oplossing inhoudt.

  Daarbij streeft de man maar naar één vleesvrije dag (met als gevolg een enorme afname van de uitstoot van broeikasgassen) en niet naar een vegetarische maatschappij.
  Niet dat dat laatste zo slecht zou zijn maar het toont maar weer aan dat mevrouw de Lange het niet zo nauw met de waarheid neemt en het volk wil bespelen met opruiende teksten.
  Leg andere mensen geen woorden in de mond die ze niet gezegd hebben, enkel om ze in een 'kwaad' daglicht te stellen mevrouw de Lange. Dat is niet netjes.
  Daarbij moet het eerste goede CDA-voorstel voor het oplossen van het klimaatprobleem nog bedacht worden. Want vooralsnog is het allemaal end-of-pipe technology die ze willen promoten. Oftewel dweilen met de kraan aan.
  Aan de slag mevrouw de Lange!

Of registreer je om te kunnen reageren.