Home

Achtergrond

CDA: Postbus 51-spot over hulp bij schulden

Het CDA wil een Postbus 51-campagne om mensen die nu plots te maken krijgen met betalingsproblemen, over hun schroom heen te helpen om hulp en advies te vragen.

Tweede Kamerlid Elly Blanksma van de grootste regeringspartij wijst erop dat nu met de economische crisis veel mensen hun baan verliezen en er ineens flink in inkomen op achteruit gaan. Volgens haar lukt het niet iedereen even gemakkelijk om direct het uitgavepatroon daarop aan te passen, met schulden als gevolg.

Blanksma kondigde aan donderdag tijdens een Kamerdebat over huishoudens in de schulden te zullen pleiten voor de publiekscampagne via Postbus 51-spots om mensen over de emotionele drempel heen te helpen om hulp te vragen en te horen waar ze advies kunnen inwinnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.