Home

Achtergrond

CDA: Nederland moet eigen Grüne Woche organiseren

Nederland zou, als grootste exporteur van landbouwproducten van de EU, jaarlijks een grote, internationale beurs voor voedsel, land- en tuinbouw moeten organiseren.

Dat idee wil CDA-Kamerlid Joop Atsma morgen inbrengen bij de behandeling van de LNV-begroting voor 2010. "Duitsland heeft zijn Grüne Woche, Frankrijk de Salon International d’Agriculture. Zou een Landbouw Holland House geen goed idee zijn?"

Volgens Atsma biedt een dergelijke beurs een mooi podium om de sector in een positief daglicht te stellen. Bovendien kan zo een brug worden geslagen tussen producent en consument, en de laatste meer betrokken raken bij de voedselproductie.

Minister Gerda Verburg zou met haar collega’s van Economische Zaken het idee kunnen oppakken en ondersteunen, meent Atsma. Verder dient het Nederlandse bedrijfsleven in zijn volle breedte zijn schouders onder de beurs te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.