Home

Achtergrond

Burgemeesters naar klimaattop

De burgemeesters van de drie grote steden wonen deze week tijdens de klimaattop in Kopenhagen een burgemeestersconferentie bij.

Job Cohen (Amsterdam), Jozias van Aartsen (Den Haag) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) presenteren in de Deense hoofdstad hun plannen voor een duurzame toekomst van hun stad.

Zo wil Rotterdam de uitstoot van het broeikasgas C02 terugbrengen tot het niveau van 1990. "Om de uitstoot te kunnen verminderen willen we de omvang van de windenergie (momenteel 150 Megawatt per jaar) in enige jaren verdubbelen'', zei Aboutaleb vandaag.

De Rotterdamse burgemeester is geïnteresseerd in aanpak van milieuvervuiling in de haven. Daartoe zal hij vooral contact zoeken met zijn collega's van New York, Los Angeles en Londen. Net als de Britse hoofdstad heeft gedaan, gaat Rotterdam de komende jaren een deel van het haventerrein herinrichten als woongebied. Dat moet met zo weinig mogelijk vervuiling en zo duurzaam mogelijk gebeuren, aldus Aboutaleb.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.