Home

Achtergrond

Bunge Limited

Bunge Limited is een agribusiness- en voedingsbedrijf, dat kiest voor de integrale aanpak en dus van akker tot bord opereert.

Het in 1818 opgerichte bedrijf produceert kunstmest, granen en oliezaden en verwerkt deze tot onder meer veevoeders, olie voor voedselverwerking, margarines, mayonaise en bakolie. Daarnaast vermaalt Bunge tarwe en mais.

Bunge is een van de grootste oliezaadverwerkers ter wereld en soja-exporteurs. Het bedrijf concurreert vooral met ADM en Cargill.

De wortels van Bunge liggen in Amsterdam, waar Johan Peter Gotlieb Bunge het bedrijf begon. In de loop der jaren verkaste de graanonderneming naaar België, Argentinië en de VS. Officieel staat Bunge geregisteerd op Bermuda, maar het bedrijf handelt vanuit de VS.

Bunge had in 2010 een veel beter jaar dan in 2009, vooral dankzij de verkoop van de Braziliaanse kunstmestactiviteiten. Toch reorganiseert het door om de resultaten verder te verbeteren.

Financieel

Bunge Limited boekte in 2009 een fors lagere omzet en winst dan in 2008. De omzet daalde van 52,6 naar 41,9 miljard dollar (34,8 naar 31,6 miljard euro, koers eind 2010). De winst daalde van 1,06 miljard dollar (700 miljoen euro) naar 361 miljoen dollar (273 miljoen euro). Vooral de kunstmestdivisie veroorzaakte lagere resultaten.

Adres

Bunge Limited
50 Main Street
White Plains
NY 10606
USA

Website

Bunge Limited

Beurskoers Bunge

Volg de actuele ontwikkeling van Bunge op de beurs in New York.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.