Home

Achtergrond 16 reacties

Brussel akkoord met Nederlandse landbouwsteun

De Europese Commissie is vandaag akkoord gegaan met een plan van de Nederlandse regering om ruim 2,8 miljoen euro uit te trekken voor hulp aan boeren die door de economische crisis in de problemen zijn gekomen.

Per boer komt een bedrag van maximaal 15.000 euro beschikbaar.

De steun mag verleend worden tot 31 december volgend jaar. De regeling staat open voor landbouwers uit alle sectoren. Voorwaarde is wel dat ze niet al op 1 juli 2008 - het begin van de economische crisis - in moeilijkheden verkeerden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gaatze

  Dus diegene die er een potje van heeft gemaakt die wordt geholpen en de boeren die het wel goed doen die mogen het maar bekijken... eerlijk?

 • no-profile-image

  boer drent

  Overloon jij hebt het begrepen.Waarom spek in honde nesten slepen ,bij een melk prijs van 35 cent.Onvoorstelbaar.

 • no-profile-image

  haasje

  Koeboeren goudgeld verdiend?Doe je ogen eens los en bekijk de statistieken van de laatste 20 jaar eens,dan zul je zien dat de koeboeren er toch echt niet bovenuitspringen.
  En de andere sectoren dan?
  Varkensrechten,pluimveerechten,avebe aandelen,suikerquotum en nog vast wel meer.
  ALLEMAAL LUCHT.

 • no-profile-image

  Schaapje

  Nou kom maar op, krijgen wij tenminste ook eens wat uit die pot. € 15.000,- per agrarisch bedrijf gewoon even storten. Niet wie het eerst komt en wie het grootst is.... maar eerlijk verdelen. (erg moeilijk voor deze overheid)

 • no-profile-image

  hans

  Word al dat geld na rato van het verlies dat het lei berekent onder de sectoren verdeeld.

 • no-profile-image

  willem

  Haasje, Koeie boeren hebben goed wel geld verdiend, maar belasting betalen willen ze niet en dan maar investeren, is het financieel wat minder, dan hebben ze geen geld meer achter de hand. Reserve opbouwen voor een slechtere tijd wilden ze niet. Dan moeten ze nu ook de hand niet ophouwen voor extra steun.

 • no-profile-image

  willem

  Het zijn altijd weer dezelfde mensen die worden voort geholpen, eerst dik in de schulden steken en als het financieel niet kan, worden ze weer geholpen.
  Zo ging het ook al toen net de het quota werd ingevoerd, mensen met dikke schulden kregen er gratis quota bij en anderen moesten het maar kopen.
  Toen was het CDA aan de regering en nu???????

 • no-profile-image

  Han

  Willem je hebt gelijk als je stelt dat de boeren zoveel investeren dat ze de blauwe brieven ongeopend kunnen weg leggen. Het eindbedrag is toch NUL. Dat dit leidt tot kasstroom te korten als de prijzen eens achter blijven is te voorspellen.
  Hadden de boeren deze race met de fiscus niet gemaakt, was misschien de hele overschotten problematiek nooit ontstaan,omdat het geld voor de uitbreidngen er gewoon niet was geweest..
  De regeling die de overheid voorstelt gaat vermoedelijk weer veel ambtenarij kosten, dus kosten die drukken op de landbouw begroting en in de Kamer naar de boer worden geschoven als STEUN die de boer nooit ziet.

 • no-profile-image

  nie zeike

  dus nie zeike en alle boeren 15000 euro geven.en niet weer zo,n belachelijke loterij van maken. want wie het niet nodig heeft stort het toch terug.of de belasting komt het wel halen.

 • no-profile-image

  ik wil deze keer ook

  Zou het niet eerlijker zijn om diegene die dit jaar al meer dan 15000 euro aan premie en of toeslgagen hebben ontvangen eens een keer over te slaan en die 15000 verdelen onder die andere

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Krijgen we weer een loting als bij de suiker ? 300 ondernemers die een bedrag krijgen, en de rest is bedankt voor het insturen van alle formaliteiten ??

 • no-profile-image

  jan

  Begrijp ik het dus goed wij koe boeren vissen achter het net.

 • no-profile-image

  geen koe

  terecht want die koeieboeren hebben jaren goudgeld verdiend en dat allemaal in lucht (lees Quotum) gestopt.

 • no-profile-image

  steunpotje is zo op

  € 2.800.000 gedeeld door 15.000= 186 boertjes kunnen financiele hulp tegemoet zien. kortom, da potje is binnen no time op.

 • no-profile-image

  haasje

  Willem, Is dat voor andere bedrijfstakken anders? Nee hoor.
  Ik heb ook contacen met andere takken(varkens, akkerbouw)en die redeneren precies hetzelfde,geen belasting betalen!
  Dus bouwen,bouwen,bouwen en ze kunnen de aflossing ook niet betalen.
  Overigens ken ik geen een melkveehouder die om deze steun gevraagd heeft en ik ken er toch wel een paar.

 • no-profile-image

  inderdaad en nu

  Inderdaad " ik zou ook wel eens een keer iets willen ontvangen " als je bekijkt dat de gemiddelde melkveehouder 30000 euro ontvangt dan zijn die toch al rijk bedeeld vanuit Brussel dan word het inderdaad tijd dat de andere sectoren eens aan de beurt komen

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.