Home

Achtergrond

Britten woedend om nieuwe plannen Endemol

Producenten van het Nederlandse productiehuis Endemol hebben zich de woede van veel Britten op de hals gehaald.

De producenten zouden met Britse militairen, die in de oorlog in Irak of Afghanistan een been of arm verloren hebben, meer kijkers willen trekken voor de Britse versie van Big Brother.

De producenten zouden onder meer via de sociale netwerksite Facebook contact hebben gezocht met voormalige militairen, bij wie een ledemaat geamputeerd is. Britse media meldden ook, dat de producenten liefdadigheidsorganisaties hebben gevraagd, of ze soldaten kennen die dakloos zijn of in de oorlog in Afghanistan letsel hebben opgelopen. Britse oorlogsveteranen spreken dit weekeinde over een "nieuw dieptepunt in reality-tv''.

Endemol en het Britse Channel 4 gaven gisteren in een gezamenlijke verklaring aan, dat ze een veelsoortig publiek een platform willen bieden. Daarom zouden ook geïsoleerde lagen van de bevolking benaderd zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.