Home

Achtergrond

Britten: klimaat niet door mens gewijzigd

Bijna 40 procent van de ondervraagde Britten heeft in een telefonische peiling naar voren gebracht niet te geloven dat menselijke acties de belangrijkste oorzaak van klimaatswijzigingen vormen.

The Sunday Times heeft de resultaten van het onderzoek vandaag gepubliceerd. 39 procent van de duizend ondervraagden vindt dat niet bewezen is dat de mens de oorzaak is van de klimaatschommelingen. Zeven procent gelooft niet dat er nu sprake is van een uitzonderlijke klimaatswijziging.

Iets meer dan de helft van de ondervraagden, 52 procent, gelooft wel in zo 'n klimaatsverandering en meent ook dat de mens daar voor het grootste deel debet aan is. Dat is het grootste probleem waar de mens ooit mee te kampen heeft gehad, vreest 23 procent. Zeventien procent gelooft daar niets van en meent dat het niet zo'n groot probleem is als wordt voorgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.