Home

Achtergrond

"Britse regering voorkomt betaling losgeld"

De Britse regering heeft er een stokje voor gestoken dat Somalische piraten ruim 100.00 euro losgeld kregen voor de vrijlating van een zes weken geleden op de Indische Oceaan ontvoerd Brits echtpaar.

Dat berichtte de Britse krant The Observer vandaag. Een Britse onderhandelaar, Nick Davis, had volgens de krant twee weken geleden de ontvoerders zo ver dat ze ermee instemden Paul en Rachel Chandler uit het graafschap Kent vrij te laten voor een fractie van de 4,5 miljoen euro die de piraten eerst eisten. Davis zei in het weekeinde dat het op het laatste moment niet doorging, omdat het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken niet wilde dat de ontvoerders losgeld zouden ontvangen en Davis' deal torpedeerde.

Davis, die met de piraten in het Somalische Haradheere heeft onderhandeld, zei dat het oudere echtpaar een zwakke gezondheid heeft en dat de overeenkomst met de piraten in ieders belang was. "Maar de Britse regering speelt een heel ander spelletje'', klaagt hij. Het jacht van het gepensioneerde echtpaar, de Lynn Rival, werd 23 oktober onderweg van de Seychellen naar Tanzania gekaapt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.