Home

Achtergrond

Britse koningin schrijft brief aan paparazzi

De Britse koningin Elizabeth heeft redacties van verschillende media via een brief laten weten dat zij en haar familie met rust gelaten wil worden door paparazzi.

Dat melden media in Groot-Brittannië zondag. "De vorstin is het zat dat zij en haar familie continue opgejaagd en lastig gevallen worden door fotografen'', aldus een woordvoerder van het koninklijk huis. Door het versturen van de brief kunnen de Britse royals in navolging van hun Monegaskische collega's gerechtelijke stappen ondernemen tegen paparazzi die hen buiten de gebruikelijke werktijden lastigvallen.

De brief van koningin Elizabeth is het zoveelste hoofdstuk in de moeizame verhouding van het Britse koningshuis met de media. Vooral na de dood van prinses Diana in 1997 is die relatie zeer gespannen geweest. In een poging aan fotografen te ontkomen, verongelukte ze met haar auto in een tunnel in Parijs.

Details van de brief van de koningin zijn niet bekend. De brief was vertrouwelijk en niet bedoeld voor publicatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.