Home

Achtergrond 1 reactie

Britse bacon komt voortaan alleen van Britse varkens

De Britse varkenshouders vieren het als een overwinning. Wie bacon, ham, worstjes of varkensvlees straks nog British wil noemen, moet er ook voor zorgen dat de varkens zelf in Groot-Brittannië zijn gefokt, opgegroeid en geslacht.

"Nu kan de consument er zeker van zijn dat, als ze Britse producten kopen, ze ook zijn geproduceerd volgens onze hoge welzijns- en kwaliteitseisen," zegt directeur Mick Sloyan van het varkensschap BPEX.

Het is de Britse varkenshouders, en hen niet alleen, al lange tijd een doorn in het oog dat ham maar vooral veel bacon wordt verkocht als Brits terwijl het varkensvlees zelf uit Nederland, Denemarken of uit Polen afkomstig is.

Aan die praktijken zal nu een eind komen, hebben de fokkers, vleesbedrijven, grote winkeliers en de cateringsector samen afgesproken. In een vrijwillige praktijkcode voor de etikettering van varkensvleesproducten is vastgelegd dat de herkomst van het vlees op de voorkant van de verpakking wordt vermeld. Is de bacon door de Britten zelf gerookt en gesneden, maar komt het vlees uit Nederland, dan staat dat er voortaan ook op.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Wat de Britse boeren, moeten de Nederlandse boeren ook kunnen. Of zijn ze bang om met de Supers aan 1 tafel te gaan zitten. Zij de handel niet als vijand, maar als vriend, de achterdeur van je bedrijf. Maak samen de Nederlanders sjovinistische consumenten. het is het belang van de boer niet van de Super.

Of registreer je om te kunnen reageren.