Home

Achtergrond

Brandbrief Urk over windpark naar Den Haag

Urk vindt dat het met de rug tegen de muur staat omdat de gemeente op geen enkele wijze wordt betrokken bij de plannen voor het megawindmolenpark voor de kust van Urk.

Het college van b en w heeft daarom dinsdag een brandbrief gestuurd naar de fracties in de Tweede Kamer. Als de plannen doorgaan wordt Urk "aan twee zijden opgesloten achter rijen windmolens met een maximale hoogte van 200 meter''. Het gemeentebestuur vindt dat het uitzicht op Urk ten koste gaat van de door minister Plasterk toegekende status van beschermd dorpsgezicht.

Bovendien heeft Urk verschillende alternatieven aangedragen en compromissen voorgesteld, maar die zijn volgens de gemeente "systematisch afgewezen en niet eens in de afweging betrokken.'' De hoop van Urk is nu gevestigd op de Tweede Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.