Home

Achtergrond 6 reacties

Brabant kondigt bouwstop geitenhouderijen af

De provincie Noord-Brabant kondigt met onmiddellijke ingang een bouwstop af voor geiten- en schapenbedrijven.

Dat hebben Gedeputeerde Staten vandaag laten weten. De maatregel geldt voor een halfjaar. In deze periode mogen gemeenten geen vergunning verlenen voor de bouw of uitbreiding van geiten- en schapenhouderijen.

De provincie bekijkt het komende halfjaar welke milieu- en ruimtelijke ordeningsmaatregelen nodig zijn om de Q-koorts te bedwingen. Dat kan door het opnemen van bepalingen in de Verordening ruimte en het aanpassen van de Provinciale milieuverordening.

Volgens de provincie sluit de bouwstop aan bij de maatregelen van de overheid voor Q-koorts. De opvattingen van de ministers van VWS en LNV en de RIVM over de bestrijding van de ziekte in verband met de volksgezondheid liggen ten grondslag aan de bouwstop.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geit

  Belachelijk!

 • no-profile-image

  hobbydierhouder

  Deze Brabantse melkveehouder redeneert net zoals de overheid en bestuurders van vee-organisaties: alles wat je niet kan controleren is eng en gevaarlijk. Kijk naar de bittere werkelijkheid en zie wat de grote bedrijven hebben aangericht. Als je alle kosten, waaronder ook de kosten van ziekte, arbeidsongeschiktheid en schade aan toerisme meeneemt dan kan intensieve melkgeitenhouderij nooit meer rendabel worden. Veel van deze kosten worden op de samenleving afgewenteld.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  de provinciale staten zitten wel vaker dom te mekkeren.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit slaat als een verlostang op een provinciaal bestuurder!

 • no-profile-image

  siemen

  is er in brabant nog uberhaupt ruimte om een stal te bouwen

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Schaf eerst de hoby schapen en geiten houders af. Die zijn niet te controleren. De grote bedrijven die kunnen maatregelen nemen die door de overheid gecontroleerd kunnen worden. Het is een normale goed lopende econische rendabele tak. Die mag door zo'n ziekte niet kapot gemaakt worden. En zeker niet als je er voor kunt enten. Die geiten houderij moet wel hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.