Home

Achtergrond

Bouw windmolenpark Duitse Noordzee uitgesteld

Het begin van de bouw van het eerste commerciële windmolenpark in de Duitse Noordzee is uitgesteld tot januari volgend jaar.

Een platform dat als basis voor het park moet dienen, is beschadigd geraakt en ligt sinds maandag voor reparatie in Eemshaven. Dat heeft het Duitse bedrijf BARD, dat het park bouwt, bekendgemaakt.

Het 7000 ton zware, 90 meter hoge en 40 bij 40 meter brede platform verliet begin oktober de werf in het Noord-Ierse Belfast. Twee boten sleepten de kolos richting Duitsland. De reis zou twee weken in beslag nemen, maar door slecht weer bleef het gevaarte enige tijd voor de Britse kust liggen, aangezien er geen haven voorhanden was waar het platform in paste. Metershoge golven en storm veroorzaakten schade aan onder meer de isolatie. Voor de kust van Vlissingen voer een Chinese tanker tegen het platform aan, wat eveneens vertraging opleverde.

Het platform dient als een soort 'stekkerdoos in zee' voor het windmolenpark, dat ongeveer 100 kilometer ten noorden van het Eemsmondinggebied komt te liggen, net buiten het Nationaal Park Waddenzee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.