Home

Achtergrond 10 reacties

Bos twijfelt niet over aanpak Q-koorts

Vicepremier Wouter Bos twijfelt niet aan de maatregelen waarmee de ministers Gerda Verburg (LNV) en Ab Klink (Volksgezondheid) ervoor willen zorgen dat er in 2010 minder mensen ziek worden door de Q-koorts.

De komende tijd moeten daarvoor op besmette bedrijven in elk geval de besmette dieren worden gedood. Dat zijn vooral drachtige geiten. Verburg zoekt uit of gezonde drachtige dieren alsnog kunnen worden ingeënt. "Er is een moment dat de volksgezondheid voorop komt te staan en dat moment is nu gekomen. Ik ben blij dat ook de sector zijn verantwoordelijkheid neemt. We willen allemaal dat er in 2010 minder mensen hierdoor ziek worden'', aldus Bos. In 2009 overleden zes mensen door de Q-koorts en de bacterie maakte bijna 2300 mensen ziek.

Bos voelt er weinig voor om de getroffen bedrijven, waar melkgeiten en melkschapen worden gehouden, financieel te helpen. Het probleem is binnen de sector zelf ontstaan, dus moet het daar ook worden opgelost. Bij eerdere uitbraken ging dat ook zo, meent hij. Bos zei niet te weten of er al een claim is binnengekomen van iemand die de Q-koorts heeft opgelopen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schapenboer

  Als je maar een bank bent dan helpt hij je wel.l

 • no-profile-image

  tex

  Eigenlijk hebben ze het liefst geen enkele boer meer in NL, iedereen vegetarisch en dat niemand meer opgroeit met het houden van dieren. De mening van mister vegan Bos hecht ik geen waarde aan!

 • no-profile-image

  ja dat zal

  Hoezo het probleem is in de sector ontstaan en we moeten het zelf maar oplossen. Niemand weet nog wat de besmettingshaard is geweest, dat kan elk dier geweest zijn. Omdat toevallig de bacterie in de geitensector het snelst toeneemt wordt er een conclusie getrokken. Lekker makkelijk!

 • no-profile-image

  gert

  Bos had nog wel 4miljard voor ABN-AMRO daar waren de problemen ook binnen de sector ontstaan

 • no-profile-image

  Jan Roobvers

  Niet bepaald 'n uitspraak van een vegetarier, of schaam min. Bos zich om vegetarier te zijn, of krijgt hij zo zijn achterban tegen zich.(minder stemmen)
  Krachtig optreden Wouter, het is een eer om vegetarier te zijn en dat moet je uitdragen, zeker met zo'n positie zoals de uwe.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  wouter ziet door de geiten het bos niet meer en stuurt de boeren met een kluitje het riet in.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nog maar een keertje dan? Die infectiebron komt uit een veterinair laboratorium. Niet per ongeluk maar welbewust. Net zoals bij Varkenspest 1997, Mkz 2001. Vogelgriep 2003 en Blauwtong 2006! En Wouter Bos moet zich erbuiten houden. Die heeft dit jaar al hard genoeg gemekkerd!

 • no-profile-image

  Freddie

  Als je banken helpt, wordt je later commissaris van die bank.Als je die veehouders helpt, wordt je later commissaris van die veehouders, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

 • no-profile-image

  boer in ca

  de OVERHEID WIL RUIMEN de overheid zal dus ook moeten betalen lijkt mij logisch

 • no-profile-image

  wittegijut

  jaja

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.