Home

Achtergrond

Bos blij met instemming parlement IJsland

Minister Wouter Bos (Financiën) is "ontzettend blij'' dat een meerderheid van het parlement in IJsland zich heeft geschaard achter de wet die terugbetaling van de leningen aan Nederland en Groot-Brittannië mogelijk maakt.

"Het is geen gemakkelijk proces geweest, maar IJsland neemt haar verantwoordelijkheid en dat verdient ook een compliment'', aldus Bos. Woensdagnacht stemden 33 van de 63 parlementariërs in met de nieuwe wet.

IJsland gaat 2,5 miljard euro uitkeren aan Londen en 1,3 miljard euro aan Den Haag. Nederland en Groot-Brittannië hadden die bedragen voorgeschoten om spaarders schadeloos te stellen voor het geld dat zij verloren hadden door de ondergang van de IJslandse internetspaarbank Icesave.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.