Home

Achtergrond

Bongrain

Bongrain is een kaasspecialist. Het bedrijf is met een aanvoer van met 3 miljard kilo een van de grootste verwerkers van melk.

De oorsprong ligt in een melkfabriek van Jean-Noël Bongrain in het Franse departement Haute-Marne. Bongrain ontwikkelt daar de kaas Caprice des Dieux en blijkt daarmee de wereldmarkt te kunnen veroveren. Het is de aanzet voor de productie van meer merkkazen, zoals Rambol en Tartare.

Tegenwoordig is Bongrain de vijfde speler op de wereldkaasmarkt. De groei werd mede bereikt door overnames van bedrijven in onder meer Brazilië, de VS, Spanje en Australië. Een van de grote acquisities betrof Compagnie Laitière Européenne (CLE) in 1992.

Bongrain wist net als veel andere Franse zuivelaars een aardig beter resultaat te behalen in het voor de boeren slechte zuiveljaar 2009. Tot woede van Franse boeren. Het bedrijf zag in de loop van 2010 kans de resultaten verder te verbeteren.

Financieel

Bongrain haalde in 2009 een omzet van 3,3 miljard. Iets minder dan de royale 3,55 miljard euro van 2008. De winst steeg van een kleine 40 naar 44,5 miljoen euro.

Adres

Bongrain
42 Rue Rieussec
78220 Viroflay
Frankrijk

Website

Bongrain

Beurskoers Bongrain

Volg de actuele ontwikkeling van Boingrain op de beurs in Parijs.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.