Home

Achtergrond

Bom doodt kinderen in Bulgaars opvangcentrum

Door een bomexplosie in een opvangcentrum voor moeders en kinderen in Krumovgrad in het zuidwesten van Bulgarije, zijn gisteren drie jongens van 13, 15 en 16 jaar oud omgekomen.

Volgens het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken ontplofte de bom in de middag in een van de kamers van het opvangcentrum, dat hulp biedt aan probleemgezinnen. Het is niet duidelijk of de kinderen het explosief in elkaar knutselden en het daarbij tot ontploffing kwam, of dat iemand de bom in het centrum heeft achtergelaten.

Een van de jongens stierf ter plaatse, aldus het ministerie. Het tweede slachtoffer stierf kort na aankomst in het ziekenhuis van het nabijgelegen Kurdzhali. Aan het begin van de avond bezweek daar ook de derde jongen aan zijn verwondingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.