Home

Achtergrond 1 reactie

Bok en ram voorlopig niet geruimd

Bokken en rammen zullen voorlopig niet geruimd worden op met Q-koorts besmette bedrijven.

Dat heeft minister Gerda Verburg gezegd naar aanleiding van een motie van de Tweede Kamer. De minister wacht eerst aanvullend advies van het Centraal Veterinair Instituut af, voordat ze besluit om de bokken en rammen eventueel toch te laten ruimen.

De minister heeft het beschikbare vaccin (100.000 doses in november geleverd) in de afgelopen weken bij voorrang aangewend op bedrijven buiten het vaccinatiegebied. De minister zal bij de vaccinatiecampagne voorrang geven aan de vaccinatie van melkgeiten en melkschapen op niet-besmette bedrijven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    geitenhoudster

    Gelukkig nog een verstandige beslissing van de minister!
    Ze heeft geen idee hoeveel opluchting dit geeft voor ons bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.